Locatie en omgeving

 

Autreville

Autreville St Lambert is een pittoresk boerendorpje met ongeveer 50 inwoners, een kerkje en een badhuis met water van de plaatselijke bron. Het ligt 55  km boven Verdun. In het dorp zijn geen winkels. Supermarkten vindt u in Mouzon (8 km) of Stenay (12 km).

 

 

Franse Ardennen 

Autreville St Lambert ligt in de Ardennen op de grens met de Champagne in dep. de Meuse. 

De Maas stroomt op een afstand van ongeveer 500 meter achter het huis. De Franse Ardennen zijn beroemd om hun schitterende natuur, de vele wandelpaden en de talrijke everzwijnen, edelherten en roofvogels die er nog in het wild leven.

 

Wandelkaarten zijn in het huis aanwezig. Het dunbevolkte departement Meuse staat bekend om zijn kleurrijke, vruchtbare en afwisselende landschap en de diverse 

kastelen- en abdijroutes. Voor meer informatie zie ook www.meuse-ardennes.com.

ardennen huisje huren autreville

Bezienswaardigheden 

 

Mouzon (8 km) is een twaalfde-eeuws stadje gelegen aan de maas en zeer de moeite waard om te bezichtigen. Behalve een stadswal en een gotische kerk is er een viltmuseum. U kunt er ook terecht voor tennisbanen, een verwarmd openlucht zwembad en kanoverhuur. In Douzy (15km) ligt een groot meer met diverse zwem- en watersportmogelijkheden. 

 

In Stenay (12 km) kan het biermuseum een prettige afwisseling betekenen op een regenachtige dag. De omgeving heeft volop bezienswaardigheden, het dichtstbijzijnde VVV vindt U in het centrum van Stenay.

 

 

Eten en Drinken 

In de omgeving zijn diverse restaurants waar men voor bescheiden tarief een goede maaltijd kan nuttigen. 

In het huis zijn adressen en routebeschrijvingen aanwezig.